Back

Kik támogatnak a fejlődésben?

Ismerd meg trénereinket

Horváth-Tóth Boglárka
Sportcoach, habilitációs kutyakiképző, agility versenyző és tréner
Sallay Zsófia
Kutyakiképző, agility versenyző és tréner

Sallay Zsófi vagyok, én pedig Horváth-Tóth Boglárka. Ketten együtt, több, mint 50 éves tapasztalattal  kapcsolódunk a kutyákhoz. Mindkettőnk életében már születésünktől meghatározó szerepet tölt be a kutyák jelenléte és a velük való együttműködés. Az általánostól eltérően, egy fordított folyamatban tettünk szert jelenlegi tudásunkra, ugyanis gyermekként még nem tudatosan, tankönyvekből szereztük meg a velük kapcsolatos fontos információkat, hanem intuitív módon működtünk velük együtt, majd később mindketten képezni kezdtük magunkat, hogy minél szélesebb eszköztárral bírjunk a kutyákkal való közös munkában, kutyakiképzésben egyaránt.
Mára már elképzelhetetlen az életünk kutyák nélkül. Közös szerelem az életünkben az agility sport, melyben mindketten többszörös válogatott versenyzők vagyunk, s saját sportkarrierünk mellett agility edzőként is dolgozunk. Egyéb vállalkozásaink középpontjában is kutyákat találunk, ugyanis egyikünk állatorvosi rendelőt üzemeltet (www.suttogoallatkorhaz.hu), másikunk pedig üzleti készség- és képességfejlesztésben dolgozik kutyák támogatásával (www.klicker.hu).
Azoknak a kutyásoknak, vagy leendő kutyásoknak  szeretnénk átadni a  tudásunkat és ötleteinket, akik szeretnének a kutyájukkal boldogan, kiegyensúlyozottan, békében együtt élni, akár különböző közös tevékenységeket, sportokat űzni. Szeretnénk, hogy virtuális kurzusaink megalapozzák az egészséges kutya-gazda kapcsolatot, rámutassanak a kutya valós szükségleteire, illetve tisztázzák, mire van szükségünk a kölcsönös harmóniához.

Miért csináljuk?
Sok éves kutyakiképzői, kutyás sportolói múltunk, jelenünk és jövőnk hatására megszületett bennünk az igény, hogy szeretnénk megosztani tudásunkat és tapasztalatunkat.
Küldetésünknek érezzük, hogy támogatást nyújtsunk a kutya és gazdája közti kapcsolat korrekt és érthető alapozásában, mélyítésében, illetve a kutyás sportokhoz szükséges mentális, érzelmi és fizikai felkészítésben egyaránt.


Hogyan csináljuk?
Videós mellékletekkel szemléltetve, gyakori kérdéseket, dilemmákat megválaszolva, részletes magyarázattal támogatva adjuk át tudásunkat, tapasztalatainkat. Figyeltünk arra, hogy egy-egy modul többféle nézőpontból kerüljön bemutatásra, különböző képességű, tudásszintű, fajtájú kutyák segítségével, szemléltetésével. Így értük el, hogy szélesebb körnek tudunk
segíteni, illetve az átadott eszköztár is bővebbé, sokszínűbbé vált. Emellett rendhagyó módon hangsúlyt fektetünk az önismeretre is a gazdik tekintetében. Nem csupán kutyakiképzéssel foglalkozunk a leckéinkben, hanem az ember megéléseit is vizsgáljuk, elemezzük, így a saját viselkedésedet is fejleszted majd, miközben a kutyádról tanulsz. Ez egy közös munka, melyben a kutyák minket tükröznek majd!


Mit csinálunk?
Létrehoztunk egy olyan virtuális tanfolyamot, amely segítségével leckéről-leckére haladva elsajátíthatod azokat az alapozó feladatokat, amelyek a kutyáddal való együttműködést minőségi alapokra helyezik.